Hoshito, Helsinki

Pieni japanilainen ravintola Hoshito avautui Etu-Töölöön jo vuoden 2015 alussa. Koska seikkailin ulkomailla syyskuuhun saakka luulin ravintolan olevan uusi ja siksi lähdin innostuneena testaamaan. Olin pitkin syksyä kävellyt ravintolan ohi ja huomannut sen melko suositun oloinen.

Kävelin sisään torstai-iltana ja ravintola oli yhtä pariskuntaa lukuun ottamatta kuitenkin tyhjä. Sama ilmiö toistuu nyt siis joka paikassa, pienissä ja suurissa, fine dining ja casual. Nytkin saimme ystäväni kanssa olla lähes koko ajan kahdestaan ravintolassa, kun pariskunta poistui melko pian saapumisemme jälkeen.

Hoshito on pieni ja kaunis, hyvin minimalistisesti sisustettu. Seinät ovat lähes kokonaan tyhjät ja valkoiset. Taustamusiikki on rauhoittavaa, samoin henkilökunnan hillitty käytös. Ruuan puolesta tarjolla on kahta menua, viiden ja kahdeksan ruokalajin. Lisäksi a la cartelta saa erikseen kaikki menujen ruokia, mutta ei juuri muita. Oma mieltymykseni on tähän suuntaan eli pieni lista joka tehdään hyvin. Ja hyvin se todellakin tehtiin.

Valitsimme pidemmän menun ja keittiön tervehdyksenä tuli paahdettua riisiä mausteilla. Kuin olisi syönyt lapsuuden sokerittomia riisimuroja. Makuelämys ei ollut mitenkään erityisen hyvä, mutta meni läpi ajatuksella ”no tämä on tällainen japanilainen juttu”.

Seuraavaksi tuli sashimi tartar, joka oli erinomainen. Kahta eri raakaa kalaa, mätiä päällä, kevyesti soijaa ja muita mausteita. Sopiva tasapaino kauniin ja samalla ei-liian-kikkailevan välillä. Loistava aloitus ja mielenkiinto oli herännyt

.IMG_0198

Toinen varsinainen annos oli palsternakkakeitto parmesaanilla. Kermainen, mutta ei raskas. Ainekset toimivat yhteen jopa melkein leikittelevästi. En ole ihan varma miten tämä on japanilainen, mutta hyvää se oli ja se riittää.

IMG_0199

Keiton jälkeen pöytään tuotiin kolme ruokalajia kerralla: karitsan paahtopaistia, höyrytetty kananmuna ja kampasimpukka tempura. Karitsa makasi jonkunlaisella kaalipedillä, kananmuna oli munakkaan oloinen ja makasi kupissa höyryävän liemen kanssa. Kampasimpukka taas oli nimensä mukaisesti friteerattu. Karitsa ja kaali toimivat hyvin yhteen ja mietin, että tätä olisi kiva kokeilla kotona. Kananmuna oli maultaan ja koostumukseltaan joukon erikoisuus: jonkunlainen miso-liemi toi hyvän maun ja suutuntuma ei muistuttanut suoraan mitään tuttua. Ei mitenkään huikea, mutta toimi tässä yhteydessä. Kampasimpukka taas on yksi lempiraaka-aineistani. Sen maut ovat sen verran herkät, että friteeraus ei ihan toiminut. Silti hyvää ja olisin voinut syödä niitäkin lisää.

Kaikki annokset olivat kauniita ja sopivan kokoisia. Viiden ruokalajin jälkeen en ollut vielä täynnä tai enää nälkäinen. Lisää mahtui vielä ja seuraavat kaksi tuotiin taas yhtäaikaa pöytään: keitetty lohi ja porsaan sisäfile. Näistä kahdesta lohi oli tavallisempi, sellainen itse tehdyn lohen makuinen hieman paremmin maustettuna. Porsas tuli perunamuhennoksen ja sienten kanssa, ja oli oikein hyvä kokonaisuus. Jos olisin saanut nämä annokset jossain muualla kuin Hoshitossa en olisi silti arvannut niitä japanilaisiksi.

Viimeisenä olikin jälkiruoka, klassinen suklaakakku. Puolukat ja kanelikermavaahto olivat kiva lisä, tosin ehkä jotain vielä erilaisempaa olisin kaivannut

IMG_0206

Jätin juomat väliin alkuoluen jälkeen joten koko setin hinnaksi tuli reilu 70€. Hinta-laatu mielessä ateria oli erinomainen: kahdeksan ruokalajia olivat kaikki tarpeeksi erilaisia keskenään ja samalla punainen lanka löytyi. Annokset olivat kauniita ja maukkaita. Tarjoilu oli ensiluokkaista, parempaa kuin Helsingissä keskimäärin.

Hoshito toimii japanilaisena ravintolana tai sitten vaan ihan hyvänä paikkana syödä mielenkiintoisesti ilman mitään liian erikoista.

Huomasin jälkikäteen, että Nyt-liite oli jo ehtinyt käydä Hoshitossa helmikuussa. Ilmeisesti silloin esille tulleet pienet epätasaisuudet on nyt raivattu pois.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s