Carelia, Helsinki

Iloinen insinöörijengimme halusi aloittaa viikon hymyillen ja istahdimme Careliaan viiden hengen seurueellamme. Carelia on tunnettu pidemmältä ajalta yhdestä Helsingin parhaista viinikellareista ja viime aikoina maanantaisesta ”Isännän Menu”sta. Laitoimme kummatkin ruuvipenkkiin ja lähdimme haarukat tanassa maistoon.

Otimme ruuaksi siis Isännän Menu -nimisen kolmen ruokalajin paketin joka on tarjolla vain maanantaisin. Houkutuksena oli hinta (27€ kolmesta annoksesta on halpaa) ja kuvaukset annoksista: kuultuani, että ensimmäinen annon sisältää tryffeliä olin jo myyty. Viineissä annoimme vapaat kädet henkilökunnalle tuoda jotain harvinaisempaa ja sekin toive kuultiin tarkasti.

Alkuun otimme vielä samppanjaa ja muutamasta suosituksesta (kaikki pientuottajia joista en ollut kuullutkaan) poimimme Jean Vessellen Oeil de Perdix Brut:n. Olipas erinomainen juoma! Makua oli tuhdisti ja värikin normin ja rosén välillä. Salaisuus oli harvinainen rypälekoostumus eli 100% pinot noiria. Todella suositeltava ja ravintolasamppanjaksi edullinen (73€).

Ensimmäisenä annoksena oli tryffelillä maustettu munakas briossin päällä. Taivaallista… Briossi ja munakas olivat erikseenkin hyviä, yhdessä tryffelin kanssa nappiosuma.

IMG_0191

Seuraava annos myytiin meille haukimakkarana. Jännä nimi herätti arvuutuksia mitä sieltä keittiöstä mahtaakaan saapua. No annos oli juurikin haukea ja possua (tai  jotain muuta todella hyvää) makkaran muotoon puristettuna. Erinomainen konsepti! Lisukkeina papuja, punasipulia ja sieniä sekä varmasti jotain muutakin pientä. Annos oli niin lähellä täydellistä, että harvoin tulee vastaan. Varsinkin lisukepavut, joihin yleensä suhtaudun epäilyksellä, olivat tähän oikea valinta.

IMG_0192

Jälkiruuaksi saimme fenkolijäätelöä puolukoilla ja murutaikinan tyyppisellä pedillä. Taas kerran aivan erinomaista!

IMG_0193

Menu oli kokonaisuutena äärimmäisen kova ja siihen nähden 27€ hinta on aivan pelleilyä. Olisin mielelläni maksanut näistä ruuista vaikka tuplasti. Annoksiin tuodut viinit olivat kuten pyysimme: erilaisia, jännittäviä ja paljon ihmetystä aiheuttaneita. Palvelu oli kohteliasta ja nopeaa joten Carelian puolesta ilta oli juuri sellainen kuin halusin ja parempi kuin toivoin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s