Onko Chengdu kaupungin paras kiinalainen ravintola?

Ja onko käsitettä ”kiinalainen ravintola” syytä laajentaa? Lähtökohta on, että kiinassa on keittiöitä samalla mallilla kuin muuallakin maailmassa, emmekä mekään yleensä puhu ”eurooppalaisesta” ruoasta.

Semantiikka sikseen, Kulosaareen on joitain kuukausia sitten avattu uusi Sichuanin keittiön tyyliin ruokaa tarjoava ravintola Chengdu. Keittiössä häärää sama mies, joka nosti Lönnrotinkadun Mei Lin -ravintolan puhuttujen ravintoloiedn joukkoon. Päätimme joukolla ylittää sillat (sekä kielimuurin) ja suuntasimme kokeilemaan ravintolan tarjontaa.

Älä anna etäisyyden tai ulkonäön hämätä.
Kulosaari ei ole varsinaisesti kaukana, mutta sinne lähteminen saattaa olla hankalampaa. Jos otat metron, asemalta on parisataa metriä matkaa Kulosaaren ostoskekukseen. Itse ostari onkin aivan yhtä kamala kuin muutkin saman aikakauden ostarit. Tässäkin tilassa on aiemmin ollut pizza/kebeb/tms-ravintola ja sisustus on vielä siltä ajalta. Rohkeasti sisään vaan.

Sichuan vs Kanton?
Tai vaikka muut Kiinan keittiöt. Kanton on varmaan yleisesti se tutuin ja kiinalaisen keittiön standardi. Sichuanin keittiö eroaa tästä mm runsaan mausteisuuden osalta. Sichuanin pippuri ja muut voimakkaat maut antavat ruoalle tasaisen voimakkuuden ilman suun tuhoamista. Olettaen siis, että ymmärrät olla syömättä niitä pippureita (ei kuulu syödä). Toinen havaittava ero on, että riisi ei ole niin suuressa roolissa kuin esim Kantonin keittiössä. Tästä oikeastaan oli apua, sillä ruokaa alkoi tulla pöytään kiihtyvällä tahdilla.

Lopputulos?
Ravintola Chengdu on sijainnistaan huolimatta ehdottomasti käymisen arvoinen. Se on kaupungin parhaita ellei paras kiinalainen ravintola, jos käytetään tätä yleistystä.

Pari vinkkiä:

  1. Älä mene yksin, mene porukalla. Syöminen on sosiaalinen tapahtuma (tämä pätee aika moneen ravintolaan)
  2. Et tarvitse riisiä.
  3. Koska 1. ja 2., tilaa monta annosta. Nämä on tarkoitettu jaettaviksi (eikä tule annoskateutta)
  4. Varaa aikaa

IMG_3941 IMG_3942 IMG_3944 IMG_3945 IMG_3948 IMG_3951 IMG_3954 IMG_3956 IMG_3957 IMG_3958 IMG_3960 IMG_3962 IMG_3970 IMG_3976 IMG_3980 IMG_3983 IMG_3984 IMG_3994

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s