Pjazza, Helsinki

Helsingissä Yrjönkatu 18:ssa (Kiitos Erja korjauksesta, osoiteavaruuteni oli muualla) on avannut italialaista ruokaa ja jazzia yhdistelevä ravintola Pjazza (nokkelaa, piazza, pizza, jazz, kaikki samassa). Ravintolan (keittiö)henkilökunta ja raaka-aineet on tuotu italiasta asti, joten pohjaa pitäisi olla. Kokemusta löytyy myös ravintolan omistajan, Tony Ilmonin tekosista. Tämäkin pitäisi olla kohdallaan. Ja onkin. Tavallaan…

Ensimmäinen kokemus oli lounasaikaan. Paikka oli koostaan huolimatta kohtuullisen täynnä, mutta henkilökuntaa tuntui olevan riittävästi. Meidät otettiin vastaan nopeasti, pöytä löytyi ilman varausta ja juomatilauksia oltiin ottamassa nopeasti. Lounaalla voi ottaa viiniä, totesimme iloisina ja tilasimme lasin punaista, toisen valkoista. Valitettavasti viinejä ei oikein tuntunut löytyvän ja muutaman vaihdon jälkeen lasit alkoivatkin täyttyä. Tätä piti odottaa hetki, mutta ei hätää. Vähän piti myös arvailla, kummalle se punainen tuli ja kumpisaa valkoisen, mutta ei hätää siinäkään, sillä ei ollut kiirettä tai hoppua ja tarjoilijakin tuntui olevan hieman -noh- uusi tehtävässään.

Ruokaa piti odotella hetki, mutta se hetki ei ollut liian pitkä ja pienen arvonnan jälkeen (kummalle pizzaa, toiselle pastaa) saimme maistaa todella hyvää ruokaa. Pizzan pohja (kuulemma nousee kolme päivää) on täydellinen, pasta sopivan al dente. Ei siinä halunnut valittaa, kun ruoka maistui. Ilmeisesti muutkin olivat kuulleet ravintolasta, sillä lähipöydissä oli useampia tuttuja nauttimassa samannäköisiä annoksia. Jälkkärille ei annettu mahdollisuutta, mutta kahvit tilattiin. Ja taas arvottiin, että miten nämä menivät. Lounas oli kaiken kaikkiaan kohtuullinen kokemus, jos ei oteta huomioon, että kaksi tarjoilijaa oli kyllä täysin kuutamolla. Vaihtorahaa laskettiin vielä laskimella ja silti meni sekin väärin. En silti jäänyt pahalle mielelle, koska säätäminen ei ollut tahallista (vaikka eihän se varsinaisesti suotavaakaan ole)

Pjazzan lounaspastassa oli sopivasti kesäkurpitsaa

Pjazzan lounaspastassa oli sopivasti kesäkurpitsaa

maistuva pizza, sopivasti täytettä

maistuva pizza, sopivasti täytettä

Toinen kerta olikin illallisella. Pöytä oli varattu, sillä meitä oli kymmenen. Varaus näyttikin olleen paikallaan, sillä pöydät olivat ainakin varattuja (vaikka eivät näyttäneet täyttyvän) tai muuten täynnä. Muutaman hengen seurueitakin ovelta käännytettiin, kannattaa siis varmista pöytä. Tilasimme alkuun alkupaloja, sillä osa väestä oli varsin nälkäisiä. Alkuruoat (Pinzimonio – vihannestikkuja, Affettati misti – leikkeleitä, Caponata) olivat ehkä hieman tylsiä hintaansa nähden, mutta ainakin Caponata, eli kesäkurpitsasta, paprikasta sekä munakoisosta tehty höystö oli varsin maistuvaa. Tällä kertaa henkilökunta ei ollut yhtä pihalla kuin edellisellä kerralla, mutta ravintolan ollessa täynnä, väki tuntui olevan varsin kiireistä, että kontaktia piti oikein hakea. Palvelu kuitenkin oli erittäin ystävällistä ja mukavaa.

Pizza oli jälleen maistuvaa. Useimmat meistä tilasivat Margherita-pizzan, muutamat myös Amatriciana-pastan. Pizzat olivat loistavia, mutta Amatricianassa ei nimestään huolimatta ollut yhtä paljon rakastettavaa. Toinen annoksista oli lähes vailla guancialepekonia ja sellainen pistää sapettamaan. Henkilökunta suhtautui palautteeseen asiallisesti, mutta kielimuuri keittiön välillä saattaa vaikuttaa talossa.

Jälkiruokien sijaan nautitut espressot ja drinkit olivat erinomaisia. Ruokaviiniä piti vaihtaa, sillä aluksi tilattua ei ollut (harmi).

Margherita/margarita on pizzaravintolan mittari. Tällä kertaa mozzarellalla ryyditettynä

Margherita/margarita on pizzaravintolan mittari. Tällä kertaa mozzarellalla ryyditettynä

Hanna on hehkuttanut Pjazzan viikonloppubrunssia, ehkä sekin pitää kokeilla jossain vaiheessa.

Ennen Pjazzaa osoitteessa on pitänyt majaansa toinen toistaan lyhytikäisempiä ravintoloita. Muutaman poistuminen on ehtinyt jopa harmittaa. Toivottavasti Pjazza on paikalla hieman kauemmin. Menen varmasti uudestaan.

Syö: pizza

juo: espresso, vaikka baarissa seisten.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s